13 Şubat 2020 Perşembe

Bebek Odası Tasarımı



Merhabalar,




Bebek odası Tasarımı yaparken sizin kişisel zevkinizden daha çok bebeğinizin kişisel gelişimi daha çok ön planda oluyor. Odaya koyduğunuz her nesnenin bebeğiniz üzerinde  olumlu ya da olumsuz etkileri olduğunu bilmek, sizi daha doğru seçimler yapmaya itmeye başlıyor. Araştırmalar, eğitim yöntemleri derken; kafanızın çok karışmaması için bebek odası tasarlarken belli başlı noktalara değinmek istiyoruz.

Bebek odası tasarlarken;


Duvarlarda, 

Su bazlı boyalar, duvar kağıtları kullanabilirsiniz. Ancak bunlarda belli kurallar var. Bebeğin gelişimi için koyu renkler, karmaşık desenler, karmaşık duvar tasarımları istenmeyen özelliklerdir. Renklerin dili adlı yazımızda, renklerin duygulara olan etkilerine bakıp ona göre renk seçimi yapabilirsiniz. Bebek odalarına gelince göz yormayan renkler seçilmelidir. Turuncu renk, enerji veren bir renktir. Ama bütün odayı boyadığımızda bebek odası için fazla olacaktır. Bunun yerine tek bir duvarı turuncuya boyamak ideal olacaktır. Kastedilen turuncu da soft bir ton olduğunda bebek odası için uygun olacaktır.

https://www.sanalmimarlikhizmetleri.com/duru-bebek-odasi/

https://www.sanalmimarlikhizmetleri.com/duru-bebek-odasi/

Eşyalar, 
Bebek odası için seçilen eşyalar; güvenli olmaları dışında benim için bir şey ifade etmiyor. Eşyalar odaya yerleştiren beşik ve alt değiştirme alanın yakınlarına devrilebilecek eşyaların konmaması gerekiyor. Pencere kanat açılış yönlerine bebek beşiği gibi bebeğin konulacağı eşyalar konulmaması gerekiyor. Bebek beşiğinin içinin boş olması, güvenlik açısından çok önemli. Bebek yastıkları, beşik padleri; bebekler uyurken üstlerine devrilebilecekleri için büyük tehlikeye yol açabilirler. Duvarlara asılacak tablo ya da aynalar çok iyi sabitlenmeli ve beşik etrafında mümkünse olmamalı.

Bebek odaları güneş gören odalar olmalı ama beşik pencere önüne konmamalı.